10 møtebooking bud som gir mental mestring og growth mindset

Har du prøvd å sette i gang med møtebooking, men føler at tankene surrer og tar over? Føler du en redsel og nervøsitet før beslutingstaker skal ta telefon? Utsetter du å komme i gang med å ringe, for å etterpå få skyldfølelse for at du ikke har levert resultatene dine? Jeg har hatt samme utfordringer – La meg dele hva du må tro på for å lykkes som møtebooker.

 

Avvisning og negative følelser

Det å lykkes om møtebooker over tid er ikke enkelt. Det kan være en konstant krig mentalt, og tusenvis av tanker og følelser som er ubehagelig å kjenne på. Det desidert vanskeligste er psykologien bak møtebooking, og det å klare å opprettholde aktivitet over tid. Pareto- prinsippet gjelder også i møtebooking b2b, hvor 80 % er mentalt og 20 % er mekanisk. Det å forstå hvorfor du føler det du føler, og hvorfor du gjør det du gjør, er det som er nøkkelen til å kunne skape varig endring over tid. Derfor stilte jeg meg selv spørsmålet: Hva må jeg tro på for å kunne best mulig lykkes med salg og møtebooking? Hvilke bevis har jeg for at jeg kan tro på det jeg tror på? Så kan vi spørre oss selv: Er det lurt å tenke, og i tillegg føle at du er manipulerende, pushy, masete og til bry for kunden hvis du skal lykkes med å oppnå resultater? Er det en god strategisk tankegang å ha hvis vi skal jobbe med salg og møtebooking resten av livet? Svaret er selvfølgelig NEI!

 

 

Hvordan egoet ditt lurer deg

Mange vil hjelpe bedrifter og samtidig ha flere kunder , men gjør ingenting med det. Problemet er at møtebooker bryr seg mer om å unngå å bli avvist, feile, føle seg dum og rar, enn det å faktisk hjelpe bedrifter med å løse problemer. Fordi når du virkelig vil hjelpe andre, så handler det ikke om deg, men om den personen du skal hjelpe. Så hvis frykten din for å bli avvist, føle deg rar, feile, bli dømt eller utfordret, er større enn det å faktisk hjelpe kunden, så er du mer opptatt av ditt eget ego enn det å hjelpe kunden. Derfor må vi ha en visjon om oss selv som er større enn frykten og negative følelser vi kjenner på. Hvem vil du være, hva vil du gjøre og hjelpe andre med og hva vil du ha som et resultat av det? Min visjon er å hjelpe næringslivet med å mestre møteoboking gjennom høy fagkompetanse og profesjonalitet. Jeg ønsker at flere skal forstå at både møtebooking eller telefonsalg, kan være utrolig gøy, givende og følger gode etiske og moralske retningslinjer.

 

10 mentale møtebooking bud

Som foredragsholder, møtebooker og en som presenterer informasjon jevnlig, har jeg prøvd mitt beste å lage en mental oversikt som faktisk fungerer i praksis. Påstandene jeg tar opp vil kanskje utfordre deg, men det er meningen. Utfordringen er ikke det å selge eller drive med møtebooking, men overbevisningene og assiasjoner vi mennesker har til salg og møtebooking.

 

 

Her er mine 10 mentale møtebooking bud for å lykkes som møtebooker over tid:

1. Det er uetisk å ikke selge

2. Jeg løser problemer og kartlegger ubrukt potensial for mine kunder

3. Flere problemer betyr flere løsninger / Større problemer betyr større løsninger

4. Jeg elsker å hjelpe andre

5. Jeg er forståelsesfull, løsningsorientert og bryr meg om kunden

6. Jeg viser respekt og lytter aktivt til hva kunden har å si

7. Jeg utfordrer kunder med substans og kompetanse når de ikke ser sitt eget beste.

8. Jeg fortjener å få tiden til de jeg ringer, da det vil hjelpe dem å ta bedre beslutninger.

9. Bedrifter er takknemlig for at jeg tar kontakt og presenterer mine produkter/tjenester

10. Jeg har det gøy, skaper vinn-vinn situasjoner og bidrar til økt omsetning, flere arbeidsplasser og at AS Norge kan fortsette å blomstre. Ta vare på deg selv og de rundt deg i disse tider!

 

Lykke til!

Andre innlegg
Følg meg