4 tips for å skape driv og ambisjon når du har mistet alt

Det har aldri vært en tøffere tid både emosjonelt og mentalt. Det er lett å fortelle andre hva de skal gjøre, men det kan være mye vanskeligere å lede seg selv. Folk flest har en eller flere erfaringer med å treffe rock bottom i livet. Det har jeg også – og jeg vil ta deg gjennom min heroiske reise fra bunnen av asfaltaen til toppen av fjellet.

 

Kviser, usikkerhet og roaccutane

Da jeg gikk på videregående slet jeg noe med akne og kviser. Jeg var en forfengelig gutt og brydde meg veldig mye om hvordan jeg så ut og hvor godt trent jeg var. Etter ekstremt mye frustrasjon, irritasjon og sinne for at jeg ikke ble kvitt akne, valgte jeg å ta et legemiddel mot kviser om heter roaccutane. Lite visste jeg at det kommer til å bli en av mine livs største utfordringer. Jeg fikk alvorlige bivirkninger av legemiddelet og slet med angst, depresjon, mye negativ indre dialog, betennelser, nervesmerter og nummenheter enkelte steder på kroppen. Jeg gikk fra å være topptrent og ha en helt rå fysikk, til å føle at jeg mistet absolutt alt. Selvtilliten min og selvfølelsen min forsvant totalt, og hver dag var en konstant kamp mot smerte, ubehag og andre usikre momenter. Jeg trente ikke på 1,5 år, klarte nesten ikke å ta 2 push ups, og var for det meste inne på rommet mitt på Lørenskog hjemme hos mamma og pappa.

 

 

Utallige forsøk

Jeg prøvde alt fra kiropraktor, naprapat, fysioterapi, funksjonell medisin og har nok brukt opp imot 1 000 000 NOK på å det å bli frisk fra symptomene mine. I tillegg så hadde jeg min første store kjærlighetssorg på den tiden, så jeg var mildt sagt helt ruinert. Under min første salgs jobb på Eniro gulesider, så kunne jeg ligge på toalettet og gråte av smerter og ubehag i pausene, for å så sette meg på telefon og ringe igjen. Mars 2014 bestemte jeg meg for å starte for meg selv uten noe plan eller retning. Tanken var bare at jeg skulle bli rik og eie tiden min en dag. Jeg prøvde å selge alt fra nødladere, profileringsutstyr og hjemmesider og var som en hodeløs høns som manglet fokus. Mitt første år omsatte jeg for 54 000 NOK, gikk på NAV, slet ekstremt med helsen min, forbrukslån fra bank norwegian på 110 000 NOK og makset kredittkort hos american express og mastercard på totalt 50 000 NOK til sammen.

 

 

4 tips for å skape driv og ambisjon når du har mistet alt

Jeg deler ikke dette for å få sympati, men dette er min historie og hvor jeg startet. Og for du som er på rock bottom akkurat nå, så skriver jeg til deg. Det er håp og lys i enden av tunnelen, og du er ikke alene om å ha det tøft. Vi er alle mennesker og sliter med ulike ting både emosjonelt, mentalt og fysisk. Dessverre så snakkes det ikke nok om ting vi føler vi sliter med, da det er så mange forventninger og idealer vi skal leve opp til. Det viktigste er at du har det bra med deg selv, for det er da du kan også ha det bra med andre. Dette er ikke på noen slags måte en fasit på hva du skal gjøre hvis ting har gått til helvete for deg, men det ble min fasit og erfaring for å løfte meg opp igjen fra bunnen av dalen jeg var i:

 

1. Vær rundt folk som er inspirert og skal et sted:

Når jeg hadde mistet min egen flamme, inspirasjon og driv, samtidig som jeg ikke så noe lys i ende av tunnelen, så sørget jeg for å være rundt mennesker som inspirerte meg og ga meg energi. Jeg brukte mye tid på å gå på seminarer og samtidig lytte til bøker og foredrag hvor jeg kunne relatere meg til andre mennesker sin historie. Et godt eksempel er Les Brown og boken The Power of Purpose. Jeg fant bevis og påvirket meg selv mentalt daglig, ved å lytte til mennesker som hadde hatt sinnsyke utfordringer, men allikevel løst dem og nådd drømmene og målene sine. Uansett hvor langt nede du er: Finn mennesker som du kan trekke inspirasjon fra.

 

2. Vær lærevillig og søk kunnskap på områder du er svak på.

En av de tingene jeg fokuserte mye av tiden min på, var å få økt kompetanse på områder jeg følte meg svak, kunnskapsløs eller dårlig på. Jeg pleier å si at økt kompetanse fører til økt selvtillit, og det har definitivt vært mitt tilfellet. Derfor er det viktig at vi er ydmyke nok når vi ikke har svarene på egne problemer selv, og tørr å spørre andre om råd og kunnskap. Eneste jeg vil poengtere er at du skal være forsiktig hvem du tar råd fra, og ta ikke råd fra en rørlegger når du har vondt i tanna!

 

3. Vær ydmyk, nyskjerrig og tørr å be om hjelp.

Av natur kan jeg være veldig sta og liker å gjøre ting selv. Det har vært noe som har jobbet mot meg og for meg. En ting som har tatt meg lang tid å lære, er at det er veldig viktig å tillate seg selv å få hjelp. Det er lett å bli for stolt for å spørre om hjelp, og det skader bare oss selv. Tørr å vis at du kan være sårbar, ydmyk og usikker. Folk flest liker å hjelpe andre så lenge du er autentisk, ærlig, genuin og åpen om hvor du kommer fra.

 

4. Visjon: Be-Do-Have

Det å ha en visjon om hvem du vil være, hva du skal gjøre og hva du vil ha er ekstremt viktig. Jeg kan ikke stresse dette nok. Det som hjalp meg å skape driv, er at jeg lagde en visjon av hvem jeg var på vei til å bli og hva fikk ut av å oppnå visjonen min. Det ble mer attraktivt og meningsfullt enn noe annen form for negativitet og frykt. Når visjonen din er større enn alle frykter du har, så er du on purpose og ingenting kan stoppe deg, kun døden.

 

Lykke til – Jeg heier på deg!

 

Andre innlegg
Følg meg