Hvorfor det er uetisk å ikke selge

Hvorfor er det uetisk å ikke selge?

Er du en av de som assosierer salg med å være innpåsliten og forstyrre andre? Villedning og falske forhåpninger? Føler du at det å skulle selge til noen er det samme som å lure eller svindle noen? Eller å mase og presse? Da skjønner jeg at du ikke har lyst til å selge eller være selger.

 

 

Det handler om å bry seg!

Hva om du tenker at salg er å bry seg om andre mennesker? Salg er til for å løse et problem eller avdekke et uforløst potensial som sørger for at vedkommende når målet sitt.

Personlig mener jeg at det faktisk er uetisk å IKKE selge. For meg handler salg om å løse problemer for andre mennesker. Hvis du sier at du ikke vil selge, så er det det samme som å si at du ikke vil løse problemer for andre eller hjelpe andre rundt deg.

Det handler ikke lenger om B2B, men H2H. Human-2-Human. Dnb har en fantastisk side som heter ringvirkninger, og der kan du se i hvilken grad din omsetning bidrar til samfunnet. https://ringvirkninger.dnb.no/

 

Bidrar til å drifte landet

Selve fundamentet i enhver bedrift er omsetning og salg. Omsetter du ikke så overlever du ikke. Se for deg at du bidrar til økt omsetning for en bedrift, noe som gjør at bedriften trenger flere ansatte. Dette bidrar igjen til at skatter og avgifter blir betalt, noe som gjør at vi kan ta vare på de eldre i større grad. I det store og det hele er ditt salg med på bidra til at Norge AS går videre.

 

 

Du – en livredder

Går vi lengre inn i materien så kan du prøve å se for deg at du solgte eller booket et møte som ledet til økt omsetning for en bedrift. Dette førte til at bedriften ansatte 4 nye mennesker. Da har du bidratt til at 4 mennesker har fått ny jobb. Det kan være mennesker som har gått uten jobb i lang tid, har strevd psykisk på grunn av dette, vært belastning for staten ved å gå arbeidsledig og har slitt på venner og familie på grunn av sin følelse av å ikke bidra til det store bildet. Endelig får disse menneskene en arbeidsplass, sosial tilhørighet og en mulighet til å bidra. Ditt salg kan bidra til at en familie får reist på en etterlengtet ferie, eller sendt barna sine på fotballtreninger og andre aktiviteter som igjen kan bidra til at det barnet ikke havner i noe negativt miljø. Isteden vokser barnet opp og kan bli den neste Steve Jobs, Oprah Winfrey, Ronaldo, Erna Solberg, Hillary Clinton, Messi, J.K Rowling eller Petter Stordalen. Ville du da nøle med å ta din neste telefonsamtale som kan føre til ditt neste salg?

Salg kan være inspirerende, morsomt og hundre prosent etisk å drive med! Motiver deg selv til å bli en problemløser og en livredder. Du er viktig! Jeg er evig takknemlig for å jobbe med salg – eller i mitt tilfelle B2B Profesjonell Møtebooking. Mitt ønske for vår profesjon er følgende:

 

La oss gjøre møtebooking inspirerende igjen!

 

Andre innlegg
Følg meg