7 irriterende kjennetegn som ødelegger suksess ved outsourcing av møtebooking

Har du prøvd å outsource møtebooking uten noe resultater? Er du redd for at bedriften din skal få et dårlig rykte ? Trenger du nye kundemøter, men er redd for å investere i møtebooking? La meg ta deg gjennom hvorfor du har frykt for å feile.

 

Lav standard

Møtebooking er ikke et yrke som folk flest ser på som gøy, givende og inspirerende. Det å være møtebooker på vegne av bedrifter, er langt ned, om ikke nederst, på rangstigen i salgsbransjen. De som skal booke møter, ser på det som et springbrett fra der de er, til et annet sted i næringslivet. I tillegg er det ofte callsentre eller andre bedrifter, som tilbyr møtebooking tjenester som tilleggstjenester. Det jeg mener, er at hovedfokuset og tjenesten det jobbes mest med, er ikke møtebooking. Det blir et problem fordi profesjonell møtebooking (som jeg kaller det) er et fag, og fordi du er god til å selge over telefon, betyr det ikke at du automatisk mestrer å booke kvalifiserte møter. Skal du ha råe og unike kvalifiserte møter, så er du nødt til å ha høy kompetanse og en formidlingsevne som er rimelig god. Du må kunne tenke at møtebooking er en profesjon, og det er akkurat som å ta en bachelor, master eller doktorgrad.

 

Har du realistiske forventinger?

Så spør jeg deg videre: Hvor mange av de som driver med møtebooking i dag, har tatt en bachelor, master eller doktorgrad i profesjonell møtebooking? Da mener jeg at de har erfaring, vil satse på det, mestre det, syntes det er gøy, givende og inspirerende å drive med. Alle starter jo et sted, og det gjorde jeg og. Her er poenget mitt: Når du skal outcource møtebooking tjenester, så må du som daglig leder være bevisst på hva du forventer å få, og hva du er villig til å betale. Det er ikke alltid du får det du betaler for, men å forvente at en Toyota Yaris skal gi deg en lik bilopplevelse som en Lamborghini Huracán, er helt urealistisk. Med andre ord: Ikke forvent å få unike kvalifiserte møter som gir deg økt omsetning, når du velger å senke prisen på hva du investerer i møtebooking. Du får ikke en kjøpt en sportsbil som Lamborghini, når du kun har lyst til å betale prisen til en Toyota Yaris.

 

 

7 kjennetegn som gir frykt og negativ opplevelse av møtebooking b2b

Jeg selv er den første til å innrømme at jeg har gjort masse feil. På grunn av at jeg har feilet masse over tid, har jeg blitt helt rå på møtebooking b2b. Jeg er langt ifra feilfri. Mitt ønske er at møtebooking får høyere standard, bedre rykte og blir sett på som et fag og en profesjon.

 

De 7 årsakene

1. Det blir ikke bekreftet med kunden dagen før om de er klare for møte.

2. Du treffer på feil beslutningstaker.

3. De vet ikke hvorfor de har takket ja til et møte.

4. Du får ukvalifiserte møter som gjør at du tapte penger på å outsource møtbooking.

5. De som booker møtene for deg, har ikke eierskap til prosjektet, og har lav standard og dårlig formidlingsevne.

6. Du velger en leverandør som ikke har spisskompetanse på møtebooking b2b. De forstår ikke dine behov, og behandler ikke møtebooking som et fag og en profesjon. Et tegn er at de stiller deg svært lite spørsmål og gjør få forsøk på å forstå deg, din hverdag og bransje.

7. Det blir gjort dårlig forarbeid og lite planlegging med leverandøren som skal booke møtene for deg.

 

 

Fungerer det å outsource møtebooking?

Svaret er ja! Det må gjøres på riktig måte. Du må kvalifisere godt, tørre å stille kritiske spørsmål og utfordre leverandøren du eventuelt skal velge. Får du svar som har substans og som kan vise til resultater, så er det en god indikator. En annen god indikator er at leverandøren av møtebooking, er oppriktig opptatt av deg, dine tjenester og din bransje. Han/Hun gjør et skikkelig forsøk for å forstå din hverdag og dine utfordringer. Ved å stille nok spørsmål og være kritisk, vil du kunne avsløre om den du skal jobbe med, har kompetansen til å sørge for at du lykkes med å outsource møtebooking!

 

Lykke til!

Andre innlegg
Følg meg