4 tips for å bli kvitt telefonskrekk i møtebooking

Mange kan syntes det er ganske ubehagelig å selge seg selv eller å ta kontakt med mennesker de ikke kjenner. Når du aldri har gjort noe før, så er det helt naturlig at du har frykt for det ukjente. La meg dele med deg hvordan du blir mer komfortabel og trygg på telefon når du skal drive med møtebooking.

 

Hva er egentlig telefonskrekk?

Jeg vil gå frem å definere telefonskrekk som irasjonelle scenarioer du og jeg skaper i hodet vårt, som følge av frykten av å ikke bli akseptert eller frykten av å bli avvist. Når du skjønner at det verste scenarioet du kan oppleve er et nei, og kanskje det på en frekk og direkte måte, så har du kommet et stykke på veien. I tillegg så har du frykten for å feile som hindrer oss fra å tørre å undersøke detaljene i det ukjente, og derfor tørr vi ikke å gjennomføre det vi skal gjennomføre. Vi kan også koble på frykten for å ikke være intellegent nok eller frykten for å dumme seg ut.

Felles for alle fryktene er at vi skaper en hel rekke tanker og sperrer istedenfor å undersøke detaljene og ha realistiske forventinger til måloppnåelse. Nok aktivitet over tid fører til nok kompetanse og hvis det du vil ha og visjonen du har om deg selv er større en fryktene du kjenner på, ja da er du villig til å gjennomføre. Det handler det ikke bare om deg, og hvis du virkelig vil hjelpe andre, så må du verdsette det å hjelpe andre mer enn ditt eget ego som har frykt.

For å kunne bli god så må du være villig til å være dårlig først. For å være intelligent og kompetent må du være villig til å føle deg dum og inkompetent. For å kunne bli akseptert så må du være villig til å bli avvist for det du tror på og står opp for. Det er tankesettet eller mindsettet du må ha!

 

 

Les også: 6 kritiske punkter du som daglig leder skal se etter når du outsourcer møtebooking

 

4 tips som gjør at du blir kvitt telefonskrekk i møtebooking

1. Mengdetrening + kompetanseheving over tid = selvtillitt

Som alt annet i livet så må man være villig til å gå litt på trynet før man mestrer noe. Det samme gjelder det å booke møter på telefon med mennesker du ikke kjenner. Alt nytt kan i begynnelsen føles skummelt og vanskelig ut, men hvis du har en nybegynners tankesett, og at det du skal oppnå er lærdom og visdom for å bli bedre, så er det lettere å bevege deg fremover. Det handler om å trene på salg, drive med selvanalyse og identifisere hva du må bli bedre på. Sliter du med innledningen eller en god møtebooking pitch? Er det når du skal avtale møte at du sliter med å komme helt igjennom? Identifiser hvilke faser du sliter med og få hjelp fra din nærmeste leder, salgsbøker eller andre inspirasjonskilder. Husk at jo mer du utsetter deg for avvisning, feiling og andre frykter, jo lettere er det å bli komfortabel med det du skal gjennomføre.

 

2. Du må tro på hva du selger og det er en stor fordel hvis de tjenesten eller produktene du tilbyr, løser et reelt problem eller potensial for kunden

I møtebooking samtalen så har du kun stemmen din som ditt eneste verktøy. Mennesker kan føle og høre når du ikke tror på det du sier. Derfor er det ekstremt viktig at du har en sterk tro og overbevisning om at det du tilbyr har verdi for kunden. I tillegg må du ha nok substans og kompetanse bak det du sier slik at folk har tillit til deg når du skal snakke med dem. Du kan ikke kreve at noen skal stole på deg når du ikke engang stoler på deg selv.

 

3. Du må tørre å si det du mener når du er uenig med kunden du snakker med

Det er veldig lett å minimere seg selv ovenfor en beslutningstaker og ikke tørre å si det du mener når du er uenig, og innerst inne vet du at kunden tar feil. Derfor er det viktig at du tørr å utfordre kunden med nok substans og kompetanse. Dette viser at du har faglig tyngde og bygger igjen kredibilitet ovenfor den du prater med.

 

4. Du må jobbe med dine trossystemer og overbevisninger rundt salg og møtebooking

Det trossystemet som har hjulpet meg mest ila min karriere er at det er uetisk å ikke selge. Du kan lese artikkelen min på bloggen min og du vil forstå hvorfor min påstand er korrekt og hva det bunner ned i for meg. Ja det er unntak til at det er uetisk å ikke selge, men anbefaler deg å lese artikkelen min og se hva slags perspektiv det gir deg. Til syvende og sist håper jeg at du fikk noen nye tanker og ideer av å lese denne artikkelen, og ønsker deg lykke til hvor enn du er i din salg og møtebooking karriere.

 

Lykke til!

 

Andre innlegg
Følg meg